KOCKA, Outlawz, Pot Samuraja

Chorchypa velika večina pozna kot člana nekdanje Hiphop skupine Kocka, ki se je na glasbeni sceni pojavila leta 2000.

Fantje so se začeli zbirati v Denisovi majhni sobici in zgolj za zabavo pisali rime in poslušali rap oz. hip hop glasbo. Že po kratkem času se je iz zabave pokazal velik potencial, ljudje so začeli spremljati njihovo glasbo in vrstili so se razni nastopi po Sloveniji.

Tako so posneli dve plošči, prvo leta 2004 z naslovom ALEA IACTA EST (Kocka je padla) in drugo z naslovom GREMO NAPREJ, leta 2005. Obe plošči sta poželi velik uspeh, videospot HIPHOP, ki ga je režiral in posnel Mitja Okorn (tako kot večino videospotov skupine Kocka) pa je bil prvi slovenski videospot, ki je zasedel TOP CHARTS 100 na ameriškem MTV.

 

Vse videe skupine KOCKA si lahko ogledate tukaj.

 

Že pred skupino Kocka je Chorchyp sanjal o svoji solo plošči, saj je že od malih nog velik oboževalec Hiphop glasbe in predvsem 2PAC-a. V svoji mali sobi je že kot najstnik poslušal in prepeval njegove pesmi, stene imel prelepljene z njegovimi slikami ter popisane z rimami, ki so vidne še danes. Ta pokojni raper ni le vzornik v njegovi glasbi, temveč ga je s sporočili iz njegovih pesmi, kot pravi Denis, veliko naučil tudi o življenju samem. In ravno zato je še bolj ponosen na pesem in videospot, ki sta nastala v sodelovanju s 2PAC-ovo spremljevalno skupino OUTLAWZ.

Pesem Honor & Respect in slovenska različica Čast in spoštovanje sta poleg preostalih 12 pesmi na glasbenem prvencu oz. solo plošči Chorchypa, ki ga je poimenoval POT SAMURAJA in je pravo ogledalo njegovega življenja.

 

Plošča je nastala leta 2011 izdana pri založbi DALLAS RECORDS, posnetih pa je tudi že nekaj videospotov. Za ogled kliknite tukaj.