Borilne veščine so del Denisovega življenja


Da bodo borilne veščine del Denisovega življenja, sta starša vedela že kmalu, saj je kazal veliko zanimanja za akcijske filme v katerih je vključeno veliko borilnih veščin in zelo hitro je znal ponoviti vse gibe iz prizorov. To se je kasneje pokazalo za zelo dobro, ko je pričel s treningi karateja pri 11. letih. Takratni trener Darko Toplišek je bil mnenja, da je Denis že nekje treniral. Zelo hitro je napredoval v tekmovalno skupino in ker Karate klub Slovan izvira iz Ljubljane je začel resno trenirati vsak dan na vseh lokacijah kluba – od Kranjske Gore do Ljubljane. Glavni trener KK Slovan, Dušan Macura, je zbral ekipo tekmovalcev v športnih borbah v kateri je pristal tudi Denis. Leta 1998, so fantje osvojili naslov državnih prvakov v ekipnih borbah, leto kasneje pa je Chorchyp osvojil tudi naslov državnega prvaka v borbah do 75 kg.

Kmalu zatem je pristal v vodah kickboxinga in osvojil nekaj odličij iz mednarodnih tekmovanj v disciplinah Light contact in Kick light ter v letu 2015 postal svetovni prvak v K-1 disciplini v WFMC organizaciji. Predvsem pa je pridobil izkušnje, ki mu še danes pridejo prav.

 

Leta 2010 je organizacija WFC (World Freefight Challenge), ki organizira profesionalne borbe v K1 in MMA disciplini, povabila Denisa na veliko preizkušnjo. Chorchyp je priložnost zagrabil in se prvič v ringu pomeril kot profesionalni borec.

V letu 2013 je prestopil k največji evropski organizaciji FFC (Final Fight Championship) in se v njej bori še danes.

 

Pod okriljem FFC so organizirani dogodki z borbami K-1 in MMA po celotni Evropi, v letu 2016 pa so svojo dejavnost razširili tudi v Ameriko.

 

Za organizacijo FFC se borijo borci velikih imen, kot naprimer Mirko Cro Cop, Ray Sefo, Ricco Rodriguez, Paul Daley, Alessio Sakara, Robin van Roosmalen, Pavel Zhuravlev itd.

Ni važna zmaga ali poraz, važna je modrost, ki jo odneseš.

Denis Porčič

Znanje iz ringa prenaša v telovadnice, med mlade in vse, ki so željni znanja borilnih veščin.

 

Denis svoje znanje predaja na edinstven, zabaven in zanimiv način, tako za otroke, kot za odrasle.

 

Treningi temeljijo na spoštovanju, disciplini in preizkušenem znanju, prav zato pa je svoj klub borilnih veščin poimenoval SAMURAI.

Denisa sem spoznal, ko smo se dogovarjali, da bi v Ilirski Bistrici odpirali kickboxing klub. Pri njem mi je najbolj všeč to, da je vedno pripravljen priskočiti na pomoč, še posebej, ko gre za otroke. Otroci ga obožujejo, ker je zabaven, iskren in ga takoj vzamejo za svojega prijatelja ;)

Robert Brožič

V okviru priprav na borbe je Chorchyp spoznal tudi svetovno priznanega trenerja Lucien Carbin-a, ki mu je posredoval veliko znanja in modrosti. Denis in Lucien sta še danes v stiku, čeprav Lucien trenira svoje borce v Amsterdamu. Chorchyp pridobljeno znanje zelo ceni in ga dnevno uporablja in nadgrajuje na svojih treningih in pri učenju svojih varovancev. Več o sodelovanju z Lucienom.