Chorchyptlon

Koronsko obdobje je bilo zelo težko še posebej za otroke, saj jim je bilo onemogočeno normalno gibanje in druženje. Otroci so postali manj gibljivi, motorično manj sposobni, asocialni, brez motivacije, veliko jih ima tudi probleme s prekomerno telesno težo.

 

Chorchyp, ki se že 15 let ukvarja s treniranjem odraslih in otrok, je opazil, da otroci za gibanje in sodelovanje z vrstniki potrebujejo samo pravo spodbudo. Ko je Chorchyp sodeloval na resničnostnem showu EXATLON, se mu je porodila ideja, da bi otroke lahko motivirali na podoben način in rodil se je CHORCHYPTLON. 

Vsi vemo, da se otroci radi podijo po različnih, razgibanih in zanimivih poligonih, tekmujejo med seboj ter se med tem noro zabavajo. Prav tako vsi vemo, da je to odlična vadba za razvoj motorike, uma ter učenja, še posebej v današnjih časih, ko so telefoni in socialna omrežja napolnili naše glave.

 

Prav zaradi showa EXATLON smo bili priča, kako so si otroci sami postavljali poligone, uporabljali domišljijo in bili znova aktivni s svojo družino ali prijatelji.

 

Zdaj pa si predstavljajte, da lahko otroci dobijo vso to zabavo, gibanje, zdravo tekmovalnost, inovativnost in izobraževanje o svojem telesu in pravilnem gibanju na svoji šoli in to v družbi znanih exatloncev!

Začeli smo v Kranjski gori, na Jesenicah, v Ljubljani v Woop trampolin parku in na osnovni šoli Dragomelj. Naša želja pa je, da bi razširili to zabavno in koristno dejavnost v šole po celi Sloveniji, kjer bi potekala tudi medšolska tekmovanja.