Na kratko in preprosto o Chorchypu

Denis Porčič – CHORCHYP se je rodil 15. 5. 1980 na Jesenicah in še danes živi v Podkorenu. Zanj pravi, da je to najlepši kraj na svetu. Kot otrok je bil vedno med manjšimi in manj močnimi, ampak se je to kmalu spremenilo, ko se je pokazala njegova navdušenost nad borilnimi veščinami.

Nekje v petem razredu osnovne šole pa se je pokazal ta talent, ko se je vpisal v Karate klub Slovan, ki se je takrat razširil iz Ljubljane v Radovljico, na Jesenice in v Kranjsko Goro. Že prva leta se je izkazal za najbolj pridnega in tako je kmalu napredoval v tekmovalno skupino Karate kluba Slovan.

Za svojo drugo ljubezen – glasbo, je odkril talent nekje v sedmem razredu, ko je začel pisati poezijo, stihe in rime. Kmalu se je iz tega razvila novejša oblika glasbe, ki je bila takrat zelo popularna – Hip hop ali Rap. Vzporedno s karatejem se je tako razvijala tudi glasba, ki jo je Denis takrat začel ustvarjati s prijatelji, ki so bili isto misleči in so poslušali enako zvrst glasbe.

Nastala je skupina Kocka. Fantje so takrat resno zagrabili priložnost in posneli dva albuma in šest videospotov, s tem so postali razpoznavni po celi Sloveniji.

 Posnel je tudi svojo samostojno ploščo z naslovom Pot Samuraja, prav tako pa je bil posnet tudi celovečerni dokumentarec z istim naslovom, ki je osvojil prvo mesto, po izboru občinstva, na filmskem festivalu v Paklenici.

Chorchypa spoznavam kot trenerja svojih otrok od malega, kot sodelavca v umetniško-izobraževalnem projektu, kot borca, samosvojega glasbenika in nadarjenega igralca. Vem, da dela še na številnih področjih, verjetno ima doma v omari vsaj devet svojih kopij, da lahko opravi vse, kar si zadane. Predvsem pa ga spoznavam kot človeka, ki je vedno, še po urah in urah dela, pripravljen, da zmahano atmosfero razvedri s šalo, da ne dovolj zbranega otroka (ali utrujenega odraslega) motivira s hecom, z objemom, s spodbudo. Da pokaže, kako smo lahko še boljši. Da pokaže, da samurajske vrednote niso stvar zaprašenih kodeksov, ampak živ vsakdanjik najboljših: in ko delaš predano, se ti ob discipliniranem delu pojavi učitelj. Ki je najboljši, ko ga prerasteš.
Kako neskončno bi pridobile šole, če bi uvedle njegovega duha pod obvezni predmet, od vrtičkarjev do doktorata! Kje bi bil konec Sloveniji, če bi imeli poslanci namesto poceni menze na voljo treninge s Chorchypom! In kakšno trdnost in bogastvo bi pridobili starši, če bi se namesto zategnjene strogosti učili od njegove igrivosti in potrpežljive sposobnosti, da uči z zgledom ...
Verjetno še ne poznam vseh njegovih sposobnosti, gotovo je tudi predan družinski človek. Saj res, je tudi neverjeten lastnik psa! Ksena odlično odraža njegov značaj: igriva borbenost, potrpežljivost, predanost skupni ideji.
Slišim, da Denis širi svoje srce vedno bolj tudi do otrok, ki so prikrajšani za osnovne stvari v življenju. In gotovo bomo še slišali o njem v zgodbah, ki si jih še niti zamisliti ne moremo.
Na kratko: samuraj z bonusom za nove čase! Ko so stoletja nazaj pisali stroge bojevniške kodekse, so očitno spregledali jagodo na torti, ki jo prinaša Denis:  nasmeh, objem, z energijo ljubezni naprej! Blagor vsem nam, ki ga poznamo.

urednica, producentka in voditeljica Tadeja Zupan Arsov

O Denisu

Danes je Denis profesionalni borec v največji evropski borilni organizaciji FFC ter številnih organizacijah, hkrati pa je tudi lastnik Kluba borilnih veščin Samurai, ki deluje v Kranjski gori, na Jesenicah, v Lescah, na Bledu, v Ljubljanu in v Ilirski Bistrici.


Denis rad pomaga drugim ljudem in ljudem v stiski, o čemer pričajo njegovi številni dobrodelni nastopi, dogodki in dejanja. Eden izmed teh je Dobrodelni Proteini.si utrip, kjer se vsako leto s tekom zbira denar za ljudi v stiski in poteka preko Denisovega glavnega sponzorja Proteini.si, ki mu že od začetka pomaga na njegovi poti. Poznan pa je tudi, kot zaščitnik živali, zato je povezan z organizacijami kot so Animal Angels in Ustavimo pasje borbe, ter drugimi.
Vse kar Denis oz. Chorchyp je in kar še pripravlja, si lahko ogledate na tej strani.